Стартира безплатното внасяне на данъци

Досега 14 банки са подписали споразумение с финансовото министерство

14 банки вече са подписали рамковия договор с Министерството на финансите, по силата на който всички картови плащания към бюджета като данъци, глоби и такси ще бъдат безплатни за граждани и фирми, съобщи агенция „Стандарт Нюз”.

Броят на банките скоро ще се увеличи, тъй като финансовото министерство е в процес на подписване на споразумението с още 3-4 трезора, обясниха за "Стандарт" от ведомството. Подписалите банки са СИБАНК, ОББ, Интърнешънъл Асет Банк, Общинска банка, ЦКБ, Търговска банка Д, ПИБ, УниКредит Булбанк, ДСК, КТБ, "Токуда", Алианц Банк, Райфайзенбанк и Инвестбанк.

Така от следващата седмица някои банки като УниКредит например ще бъдат в пълна готовност за приемане на искания за инсталиране на ПОС терминали. Искания ще бъдат подавани от институции, висши училища, общини, съдилища и др.

Наскоро Министерството на финансите постави задача на всички държавни институции бързо да сложат ПОС терминали. Според рамковия договор държавата ще плаща фиксирана такса на банките от 0,55 лева за всяка трансакция. 

Коментари: 0