Столична община проверява три големи дружества през 2013 г.

"Топлофикация", "Автотранспорт" и "Електротранспорт" са първи в списъка

Три големи дружества – „Топлофикация”, „Автотранспорт” и „Електротранспорт” ще бъдат проверени през 2013 г. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде kmeta.bg. По думите й ревизия ще бъда направена и на две общински предприятия „Паркове и градини” и „Гробищни паркове”, три културни института, Музеят за история на София, един театър и градската галерия, шест дирекции, в това число Дирекцията за обществени поръчки.

Фандъкова обясни, че трябва да се правят проверки специално за обществените поръчки в районите. Тя възложи на общинските съветници да предложат няколко района, които предпочитат, за които тя ще възложи да се проверят по отношение на обществените поръчки. „Следим работата и извън конкретните одити”, каза ще Фандъкова.

По-късно през деня столичният общински съвет прие План-сметката за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци, както и за поддържане чистотата на ериториите за обществено ползване за 2013 г. Освен това бяха обсъдени и размера на такса битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти на предприятия и граждани за 2013 г.План-сметката за почистване за следващата година е 154 681 364 лева.

Коментари: 0