Строителят на „Тракия“ завършва магистралата с кредит

21 фирми не са получили парите си от сдружението, отговарящи за последния участък на магистралата

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Изпълнителят на лот 4 от АМ "Тракия" - Сдружение "Тракия IV", ще  тегли кредит, за да може да се разплати с фирмите, участвали в строителството на пътната отсечка. Сдружението вече преговаря с банки, обясни днес председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров на среща с изпълнителя и подизпълнителите в Казанлък.

21 фирми се оплакаха, че не са получили плащанията за реално свършена от тях работа по строителството на магистралата между Карнобат и Ямбол. Според тях главният изпълнител има просрочени плащания от девет месеца до над една година.

От АПИ заявиха, че разплащат към изпълнителите своевременно. На сдружение „Тракия IV“, също са платени всички суми по договор. Последното плащане е от 30 януари 2013 г. Тогава са преведени 10 384 151,50 лв, отчитат от Агенцията.

Инж. Лазаров подчерта, че въпреки забавянето, което се отчита в момента на обекта, при добра организация от строителя - Сдружение „Тракия IV“, лот 4 от АМ „Тракия“ може да бъде завършен в договорения срок – 30 май 2013 г.

Подкрепи Economic.bg