Строят ”космически хотел” в Барселона

Освен, че ще предлага космически гледки и лукс, хотелът ще бъде и екологичен

304 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Най-високият хотел в Европа ще бъде издигнат в Барселона върху специално изграден за целта изкуствен остров, съобщи вестник Стандарт. Общата стойност на проекта възлиза на 1.5 млрд. евро. С помощта на 3D технологии и триизмерни монитори вмести стени, ще се придаде космически стил на хотела. Апартаментите ще визуализират панорамни гледки от Космоса. Гостите на хотела ще имат възможност и да летят в безтегловност  в специален хотел.

„Гостите ни ще могат да се включат  и в програмата за подготовка на астронавти и да изпитат безтегловността в отвесен аеродинамичен тунел”, съобщи генералният директор на изпълнителната компания по проекта Mobilona Джеръм Ботари.

Хотелът ще разполага с 2000 стаи и апартаменти. Предвижда се  да има много паркове и басейни, плажове, магазини и спа центрве. Автор на 300-метровата кула е архитектът  Ерик Морван, който е проектирал крайморски театър в Аб уДаби, бизнес сграда в Пекин и други.

Комплексът няма да бъде само луксозен и свръхтехнологичен, но се предвижда въглеводородните емисии, които отделя в атмосферата да са равни на нула. Там ще се произвежда  и екологично чист ток за жителите на Барселона.

Подкрепи Economic.bg