Студенти искат да стажуват в Министерски съвет

Обсъждат тенденциите в административната реформа

92 ~ 1 мин. четене

Тенденциите в административната реформа ще бъдат представени на семинар във връзка с провеждането на първия стаж за студенти в държавната администрация. Той започва на 10 септември в столицата.

Общият брой кандидатствали по инициативата студенти е 1247, а тест беше положен от 885 студенти.

Най-много студенти искат да изкарат стажа си в Министерски съвет, следван от външно министерство. в класацията се подреждат още НАП, финансовото министерство, МРРБ, Държавна комисия по сигурност на информацията, социалното министерство, министерството на културата и на последното място се нарежда министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

На срещата ще бъдат обсъдени принципите на работа в държавната администрация и възможностите за стаж и реализация на млади специалисти, правилата за провеждане на стажантската програма и детайли, свързани с първия едномесечен стаж, който ще се проведе от 17 септември до 17 октомври 2012 г. Проектът е „Създаване на капацитет за бъдещето - провеждане на студентски стажове в държавната администрация”.

Инициативата ще бъде открита от Лилия Борисова, секретар на Съвета за административната реформа. От страна на изпълнителите на проекта – консорциум СМАРТ, ще вземат участие Гергана Раковска, ръководител на проекта и Надежда Ангелова, експерт по проекта и специалист по кариерно развитие.

Подкрепи Economic.bg