Сърбия ще изнася Fiat за САЩ

Заради голямото търсене на модела 500 L неотдавна в сръбско-италианския завод Fiat Automobili Srbija в Крагуевац бе въведена трета смяна, а през последните два месеца са назначени нови 500 работници

3653 ~ 1 мин. четене

Сърбия отново ще изнася автомобили за американския пазар. Вече е подписан договор за износ на 3100 коли от модела Fiat 500 L, който от миналата година се произвежда в завода в Крагуевац, предаде ИТАР-ТАСС.

Планирано е Fiat да изнася на американския пазар по 3000 автомобила месечно, включително и новия модел 500 XL, чието производство ще започне към края на май. Както и преди 30 години, така и сега, версията, която се пласира в САЩ, е по-различна от тази за сръбския пазар и е специално пригодена към изискванията и стандартите на един от най-взискателните пазари на автомобилната индустрия.

Заради голямото търсене на модела 500 L неотдавна в сръбско-италианския завод Fiat Automobili Srbija в Крагуевац бе въведена трета смяна, а през последните два месеца са назначени нови 500 работници.

През тази година 1.6 млрд. Сърбия очаква долара приход от износ на автомобили от завода в Крагуевац, който трябва да произведе 160 хил. коли. Според данни на държавната информационна агенция "Танюг" за първото тримесечие на годината износът на страната е нараснал с 22%, като заслуга за това има Fiat Automobili Srbija и над 150-те заводи за авточасти в страната. През март експортът е достигнал рекордните 857 млн. евро. В момента автомобилната индустрия е най-бързо растящият отрасъл в Сърбия и формира около 20% от експорта.

Подкрепи Economic.bg