Светлана Болдина е новият финансов мениджър на Nestle

Oт 2008 г. насам тя заемаше позицията „Корпоративен финансов контрольор“ в подразделението на компанията, опериращо в Русия и Евразия

200 ~ 1 мин. четене

Светлана Болдина е новият мениджър „Финанси и контрол“ на Nestle България, съобщиха от дружеството. Oт 2008 г. насам тя заемаше позицията „Корпоративен финансов контрольор“ в подразделението на компанията, опериращо в Русия и Евразия.

Болдина завършва своето образование през 1993 г. като инженер „Телекомуникации и автоматика“ в Техническия университет по комуникации и информация в Москва. Тя има и магистърска степен по счетоводство и финанси от Руската академия за икономика.

Присъединява се към Nestle през 1998 г. като старши счетоводител, а през 2005 г. поема длъжността главен счетоводител. Там тя натрупва богат опит в управлението на финансите, придобиванията и правните сливания на компанията.

Светлана Болдина поема позицията мениджър „Финанси и контрол“ на Nestle България от Матю Чандлър, който бе назначен за Корпоративен контрольор за категорията „Генериране на търсенето“ в централата на компанията във Веве, Швейцария.

Подкрепи Economic.bg