Таксиметрова фирма остава без лиценз

Изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Валентин Божков не пожела да каже коя е тя

Автор: Атанас Христов

Една от таксиметровите фирми ще остане без лиценз за дейност. Това обяви изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА) Валентин Божков по време на заседание на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения. Божков припомни, че в последните 10-15 години в България няма нито едно отнето разрешение за дейност на таксиметрова компания.

Пред депутатите Валентин Божков постави акцент върху инцидента на софийския булевард "Цариградско шосе" през миналата седмица, при който таксиметров шофьор връхлетя върху спирка на градски транспорт и рани 12 души, като една от пострадалите по-късно почина. Шофьорът беше с кола на най-голямата столична таксиметрова компания "ОК Супертранс". Валентин Божков обаче не пожела да каже коя е фирмата, която ще се сбогува с лиценза си.

Валентин Божков изброи мерките и необходимите промени в сферата на таксиметровите превози. Според него трябва да се въведе вид патент върху таксиметровата дейност.

"Необходимо е и таксиметровите шофьори да дават всяка година информация за своето състояние. Не може един водач, който е постъпил през 2001 година, да не е предоставил повече информация, тъй като той може вече да е осъждан няколко пъти до сега", коментира Божков, цитиран от Фокус. Директорът на ИААА определи като проблем и това, че в момента разрешението за водач на таксиметров автомобил е безсрочно, което според Валентин Божков трябва да се промени.

Коментари: 0