Танов вика прокурори в митниците

Липсват приходи, не са проведени обществени поръчки

Танов вика прокурори в митниците
116 ~ 1 мин. четене

Прокуратурата ще влезе в митниците. Това стана ясно от думите на новия директор на агенцията Ваньо Танов пред Нова тв.

Ще предам някои неща на прокуратурата още отсега. Има фирми, които имат гаранции в една определена банка. А след това им е разрешено да продължават да извеждат акцизни стоки, при условие, че няма да се плати, коментира той.

Заварих митниците в ужасно състояние. В момента те са на ниво 90-те години, след като всички структури са направени да бъдат неработоспособни. Ако говорим за приходи е още по-трагично, допълни Танов. Той изчисли, че в рамките на 4 месеца за миналата година и сега за още 8 месеца спадът е към 1,2 милиарда лева.

Цял ден мисля как да оправим това. Гледам справка по справка, фирма по фирма. Още не мога да кажа откъде идват проблемите. Има много битовизми – няма нито една проведена обществена поръчка, всички договори са изтекли. Цялата работа на митниците е блокирана. Приходите са със 100 милиона лева по-малко от миналата година, заяви Танов.

Той коментира, че има определени хора, които имат полза от блокаж на митниците.„Същите хора вероятно в момента организират недоволството. Нямам време да гледам дали назначението ми е предизвикало протести. Знам, че в митницата няма полемика, а точно обратното. Страхуват се, че ще излязат наяве нещата – къде са проблемите и кого са обслужвали. Това са милиони левове, които просто ги няма”, категоричен беше шефът на митниците.

Коментари: 0