Технология позволява Fruit Ninja да се играе само с поглед

Устройствата на Eyetribe са малки донгъли, които се включват в порта за зареждане

128 ~ 1 мин. четене

Компанията Eyetribe предоставя технология за проследяване на поглед за устройствата с опрационната система Google Android, съобщава Yahoo News. Технологията от няколко години е факт за разработчиците за Wondows. Играта Fruit Ninja, например, може да се играе не с пръсти, а с очи, разрязвайки плодвете с поглед. Един от недостатъците на устройството обаче е, че то не е предназаначено за пазара. Eyetribe се надява да убеди производителите на смартфони да го вградят в продуктите си. 

Устройствата на Eyetribe са малки донгъли, които се включват в порта за зареждане. След като се калибрират с очите ни, те могат да бъдат използвани. Компанията демонстрира продукта си по време на Световния конгрес за мобилни технологии, използвайки големия смартфон на Samsung Galaxy Note II, който излезе на пазара през 2012 година. Целта е да се покаже, че технологията за проследяване на поглед не изисква най-модерния хардуер, за да функционира. 

Играта Fruit Ninja, например, може да се играе не с пръсти, а с очи, разрязвайки плодвете с поглед. Един от недостатъците на устройството обаче е, че то не е предназаначено за пазара. Eyetribe се надява да убеди производителите на смартфони да го вградят в продуктите си. 

За разлика от повечето технологии за проследяване на поглед, тази не използва мигането като инструмент. При системи на конкуренти като Tobii можем да правим избор от няколко опции в менюто с мигане, но Еyetribe предпочита комбинацията от проследяване на поглед и докосване. 

Подкрепи Economic.bg