Тестват "магическо" хапче за отслабване

Новото при това лекарство е, че то действа директно на тялото, а не на апетита

580 ~ 1 мин. четене
Автор: Десислава Младенова

Тестове с ново хапче за отслабване, което помага на човешкото тяло да произвежда по-малко мазнини, показва обещаващи резултати, пише Reuters. Новото при това лекарство е, че то действа директно на тялото, а не на апетита. Повечето хапчета за отслабване притъпяват чувството за глад, а някои от тях имат сериозни странични ефекти.

Компанията-разработчик на "магическото" хапче го е нарекла "Beloranib". Според създателите на лекарството то помага за по-бързото изгаряне на мазнините, намаляването на възпалителните процеси в тялото и холестерола.

"Beloranib" все още е в процес на тестване, но засега показва доста обещаващи резултати. След 12 седмична употреба, участниците в експеримента са отслабнали със средно 10 килограма, без да са правили промени в начина си на живот. От компанията се надяват, че то ще се превърне в алтернатива на операциите за намаляване на теглото.

Макар че лекарството е в начална степен на тестване, засега не са установени сериозни странични ефекти. Въпреки обещаващите резултати обаче не е известно дали лекарството не крие дългосрочни странични ефекти.

Ако лекарството оправдае надеждите на учените, може да се превърне в едно от най-търсените в света и да докарва на компанията производител над  1 млрд. долара годишно. Засега обаче е твърде рано да се правят прогнози, тъй като предстоят още тестове върху ефективността и сигурността на лекарството. Ако те бъдат преминати успешно, beloranib може да излезе на пазара през 2018-2019 г.

Подкрепи Economic.bg