Tizen устройствата излизат още тази година

Проектът Tizen стартира през есента на 2011 г., когато организациите Linux Foundation и Limo Foundation решиха да обединят операционните системи MeeGo и Limo

6622 ~ 1 мин. четене

Първите смартфони с операционна система Tizen ще излязат на пазара през втората половина на годината, съобщава digitimes.com, цитирани от technews.bg. Новата платформа се разработва от Intel и Samsung, като се очаква устройства с нея да предложат основни доставчици на смартфони като HTC.

Tozen ще намери приложение и в таблет компютри, нетбуци, телевизори и автомобили, където ще се ползва в информационно-развлекателните системи. Компании като Acer и Asus ръзглеждат възможността за инсталиране на Tizen на нетбуци, предназначени за продажба на развиващите се пазари.

Проектът Tizen стартира през есента на 2011 г., когато организациите Linux Foundation и Limo Foundation, с поддръжката на Intel и Samsung, решиха да обединят операционните системи MeeGo и Limo.

В създадената Tizen Association освен Intel и Samsung влизат още NTT Docomo, Orange, NEC, Panasonic, Sprint, Vodafone, SK Telecom и Telefonica.
 

Подкрепи Economic.bg