„Топлофикация“ готова да поеме работата на топлинните счетоводители

Подготвяме се да преминем към този режим, обяви шефът на столичната "Топлофикация"

124 ~ 1 мин. четене

Ако законодателят реши да премахне топлинните счетоводители, служителите на „Топлофикация" са готови да поемат дяловото разпределение. Това заяви пред bTV директорът на „Топлофикация-София" Стоян Цветанов. Съвсем скоро ще бъде направена подготовка за преминаване към този режим, разясни той.

Столичната "Топлофикация" настоява и да се съкрати времето за избор на топлинните счетоводители. Така ще се даде  възможност на живеещите в блока да избират топлинните си счетоводители, когато решат, а не веднъж на 10, както е досега.

От "Топлофикация" ще поискат и повишаване на глобите, предвидени за топлинните счетоводители при направена от тях грешка.

Цветанов изтъкна предимствата от въвеждането на масово дистанционно отчитане на парното. По думите му, то ще струва на абонатите по 2 лева, а ще спомогне в голяма степен за хващането на кражбите от съседи.  

"В момента съседите няма как да проверят дали в определени апартаменти се отопляват незаконно. Единственият начин е прокурорска заповед", каза директорът на „Топлофикация".

Въпреки това, Цветанов бе категоричен, че дистанционните уреди не трябва да стават задължителни.

Подкрепи Economic.bg