Трима вицепремиери в кабинета "Орешарски"

Цветлин Йовчев и Даниела Бобева ще са новите двама заместни на министър-председателя

3665 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Премиерът Пламен Орешарски представи пред депутатите структурните промени в правителството си, които предвиждат назначаването на Даниела Бобева за заместник министър-председател без портфейл, който да отговаря за икономическите въпроси. Вътрешния министър Цветлин Йовчев се предлага за вицепремиер, който да отговаря за сигурността.

"Условията за правене на бизнес са силно влошени. Необходимо е да се подобри цялостният бизнес климат, да се редуцират административните пречки, да се привлекат инвестиции, да се улесни достъпът на фирми, особено на малките, до кредитен ресурс", аргументира кандидатурата на Бобева премиерът Пламен Орешарски.

"Насочвам вниманието ви към този кръг проблеми, за да обоснова предложенията за структурни и персонални промени в кабинета. Още при обявяването на правителството казах, че ще предложа втори вицепремиер без портфейл, който да отговаря за икономическото развитие и инвестиционната среда", обясни пред депутатите Орешарски.

Премиерът добави, че познава Даниела Бобева повече от 20 години и я знае като изключителен специалист. "Част от заслугите на еврото да е изписано ЕЦБ на кирилица са на Даниела Бобева", добави Пламен Орешарски.

Пламен Орешарски предложи още министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев да изпълнява и функциите на вицепремиер, който да отговаря за сигурността.

Подкрепи Economic.bg