Търсят 1572-ма стажанти за администрацията

Стажовете са неплатени, кандидатства се до 11 май

Държавната администрация обяви 1572 стажантски позиции по Програмата за летни студентски стажове за 2014 г. Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел Информация за програмата: staj.government.bg, информираха от правителствената прессслужба.

Предлагат се стажове в 40 професионални направления като най-търсените от страна на администрацията и с най-много обявени стажантски позиции са Икономика (507), Администрация и управление (225), Право (178), Архитектура, строителство и геодезия (98), Информатика и компютърни науки (72), Социални дейности (66) и др.

Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и възможност за по-добра професионална ориентация на студентите.

Стажовете ще бъдат едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2014 г.

Обявените за 2014 г., стажове са с над 470 повече от тези за 2013 г. Програмата се провежда успешно за трети пореден път при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация.

В нея ще могат да участват всички студенти, които се обучават в страната или чужбина без значение от степента, формата на обучението или курса. 

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала. Крайният срок за кандидатстване е 11 май 2014 г.

Коментари: 0