"Уорли Парсънс" отрече да е свързана с "Атомстройекспорт"

От дружеството заявяват, че продължават да сътрудничат на българските власти в текущото разследване по проекта за АЕЦ "Белене"

124 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Фирмата-консултант на НЕК по проекта "Белене" "Уорли Парсънс" отрече да е свързана с руските "Атомстройекспорт", предаде БНТ. Изявлението идва в отговор на изнесените от партия ДСБ документи от руския търговски регистър, според които консултантът е свързан с руската компания.

В официално становище до медиите, от "Уорли Парсънс" заявяват, че фирмата им не е свързано лице с "Атомстройекспорт", която спечели търга за строежа на Белене и е собственост на гиганта "Росатом".

От дружеството заявяват, че продължават да сътрудничат на българските власти в текущото разследване по проекта за АЕЦ "Белене". За прекратяването на договора им с НЕК са получили уведомление в понеделник, но още с обявеното от правителството замразяване на проекта, условията в договора са били променени.

"Уорли Парсънс" коментират още, че обвинението към регионалния им директор за България е безпочвено и те ще го оспорват.

Дружеството е изпълнявало независимо и в съответствие с българското законодателство задълженията си по договора с НЕК, и то в подкрепа на своя клиент, на българското правителство и на техните интереси, се казва още в прессъобщението.

Подкрепи Economic.bg