В Хонконг продават жилище за $245 хил. на кв. метър

Става въпрос за една от 12-те нови къщи, построени на хълма Victoria Peak, в елитната зона на мегаполиса, който предлага най-добрата гледка към града

В Хонконг продават жилище за $245 хил. на кв. метър
224 ~ 1 мин. четене

В Хонконг се продават най-скъпите апартаменти в света. Квадратен метър от тези жилища струва на купувачите почти 245 000 долара, което е рекорд на пазара за недвижима собственост, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Както посочват от строителната компания "Сух Хун Кай", цената на триетажен дом достига 106 милиона долара. Става въпрос за една от 12-те нови къщи, построени на хълма Victoria Peak, в елитната зона на мегаполиса, който предлага най-добрата гледка към града. Площта на апартаментите е 433 квадратни метра.

Наред с Лондон и Монако, Хонконг се смята за града с най-скъпи елитни жилища. Баснословните цени се обясняват с недостига на свободни терени и с големите обеми ликвидни средства, с които разполага населението.

Хонконг е лидер в света и по брой на мултимилионери със състояние над 10 милиона долара. Броят им надхвърля 15 400 души, показват данните на консалтинговата компания New World Wealth.

Коментари: 0