В четвъртък БСП решава за оставката на Станишев

Ще се проведе Националния съвет, на който ръководството на партията ще поиска вот на доверие

Снимка: БГНЕС

64 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Четвъртък ще бъде свикан Националния съвет на Българската социалистическа партия (БСП), на който ръководството на партията ще поиска вот на доверие. Това обяви лидерът на социалистите Сергей Станишев на днешната пресконференция.

"Би било безотговорно на този етап да се подават оставки. Това е най-мечтаният сценарий за Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Оставката на председателя на партията означава предизвикване на вътрешнопартийна криза. Неоснователно се смята, че това ще укрепи правителството. Няма. Ще доведе до нестабилност", каза Станишев.

Според червения лидер има два варианта. "Първият е връщане на власт на ГЕРБ в рамките на сегашния парламент. Вторият е предсрочни избори, които ще бъдат направени по същия непрозрачен и нечестен начин", смята той.

Според Станишев исканията за неговата оставка от страна на хора в партията е опит за постигане на лични интереси. "Досега виждаме дежурната опозиция, която се опитва на гърба на проблемите в партията, да търси личностни облаги. Често зад загрижеността за партията прозират много различни интереси. Маските трябва да паднат. Няма по-добра аргументация от истината", категоричен е той.

Лидерът на БСП обяви, че подкрепата за действията на кабинета "Орешарски" е единодушна.

Подкрепи Economic.bg