Валентин Николов: Нямам вина за нередностите в "Козлодуй"

Оставям централата в блестящо финансово състояние, каза изпълнителният директор на централата

204 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Няма как да бъда отговорен за нередностите в АЕЦ "Козлодуй". Така изпълнителният директор на централата Валентин Николов отговори на икономическия министър Асен Василев, който вчера определи резултатите от проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция в АЕЦ "Козлодуй" като "много смущаваща". Министърът обяви още, че е обявен конкурс за изпълнителен директор на атомната електроцентрала.

Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов отрече при неговото управление там да са допускани нередности. Той заяви, че остава централата в блестящо финансово състояние:

"Оставям централата в блестящо финансово състояние. Тази проверка на Инспектората беше предизвикана по моя молба. Няма констатация, която да казва, че изпълнителният директор носи някаква вина за нещо", каза Николов пред БНР. "По мое време няма как други служители на централата да подписват договори за обществени поръчки", добави той.

Николов отговори и на въпроса дали ще подаде сам оставката си, или ще чака да бъде сменен. "Аз първо ще искам да се видя с министъра, за да знам оттук нататък как да протече всичко, но въпросът ми е следният - тя системата трябва да се успокои по принцип, защото предстояща смяна без някой да знае или ако знае, че ще бъде сменян и т.н., внася голяма доза несигурност и влошава процеса. Разбира се, аз в никакъв случай няма да искам да влошавам процеса, напротив. Аз оставям централата в блестящо финансово състояние, така че нямам угризения, че нещо е направено нередно", каза Николов.

Подкрепи Economic.bg