Ваня Стойнева е новият зам.-министър на труда

Новият зам.-министър има солиден професионален опит в областта на социалната политика

4256 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Ваня Стойнева е новият заместник-министър на труда и социалната политика, съобщиха от ведомството. Тя ще отговаря за реализацията на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Стойнева има солиден професионален опит в областта на социалната политика. Преди днешното назначение тя е работила в дирекция „Национален фонд” в Министерство на финансите. Дирекцията е сертифициращият орган по оперативните програми, финансирани от структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Преди това Стойнева е заемала експертни и ръководни позиции в дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в Министерство на икономиката, енергетика и туризма (МИЕТ), където е работила по оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.”.

Ваня Стойнева е била също така началник сектор „Мониторинг” в дирекция „Предприсъединителни програми и проекти” на МИЕТ. Има опит и като координатор на проект „ЯИнициативи на пазара на труда” в Министерството на труда и социалната политика. 

Подкрепи Economic.bg