ВиК-Сливен oстана без ток заради неплатени сметки

Дълговете на водното дружество достигат 6-цифрена сума

3647 ~ 1 мин. четене

EVN спря тока на административната сграда на ВиК-Сливен заради неплатени сметки. Прекъсването на електрозахранването е станало днес, 28 март, от 10 часа. Информацията бе оповестена от електроразпределителното дружество, предаде kmeta.bg.

Към момента ВиК-Сливен все още не е изплатило в пълен размер дължимата сума за електроенергия. Извършени са само частични плащания, като все още остава непогасена основната 6-цифрена сума. Не е подадено и искане за разсрочено плащане на натрупаните задължения, потвърдиха от EVN.

За ситуацията са информирани както ВиК, така и Сливенската община и Областната администрация на Сливен.

С цел да ограничи своите загуби, от EVN България са предприели първоначално единствено временно ограничаване на електрозахранването за административната сграда на ВиК–Сливен в периода от 12 до 14 часа на 26 март и в периода от 12 до 16 часа на 27 март.

След като предприетите временни ограничения не довели до изплащане на сметките за консумирана електроенергия, от EVN-България се принудили да пристъпят към трайно изключване на снабдяването на административната сграда до пълното изплащане на дължимата сума.

Подкрепи Economic.bg