Водоустойчивият Galaxy S4 Active излиза през юли на пазара

Новата серия е предназначена за хора с по-екстремни наклонности

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Корейският гигант Samsung ще пусне през юли месец на пазара водоустойчивата версия на Galaxy S4 Active, потвърдиха от компанията. Новата серия е предназначена за хора с по-екстремни наклонности. Известно е, че водоустойчивият Galaxy S4 Active покрива стандарта IP67. Телефонът ще бъде защитен не само то вода, но и от прах. Той е проектиран от компанията “Active”.

Смартфонът ще запази дизайна и характеристиките на предшественика си – 4-ядрен процесор Snapdragon 600, 2 GB RAM LTE, операционна система Android 4.2.2 Jelly Bean, NFC, 16 GB вградена памет, батерия с капацитет 2600 mAh и други.

Освен Водоустойчивият Galaxy S4 Active, през юли месец технологичният гигант възнамерява да пусне и нов таблет от поколението Galaxy Tab. Той ще притежава 8-инчов екран, 2-ядрен процесор и 2GB RAM. Таблетът ще е с последната версия на операционна система Android.

Samsung отчете рекордни печалби за първото тримесечие на годината. Компанията смята да продължи тенденцията на растеж на продажби. Технологичния гигант възнамерява да пусне и мини модел, отново с марката Galaxy, но за момента цената му не е зивестна.

Подкрепи Economic.bg