Volvo представи най-мощния V60 Polestar

Комбито разполага с 350 к.с. и се очаква да излезе на пазара през следващата година

3683 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Специалистите от спортното подразделение на Volvo - Polestar, представиха официално най-мощната версия на новия V60. Комбито разполага с 350 к.с. и се очаква да излезе на пазара през следващата година. Автомобилът е базиран на седана S60 Polestar, който бе показан от компанията през март тази година. Динамичните показатели и задвижването на двата модела са аналогични, пише AutoMedia. 

Volvo V60 Polestar разчита на 3.0-литров редови агрегат Т6, който доставя 350 к.с. Трансмисията е автоматична с 6 степени, разполага със система бърз старт и предава въртящия момент към четирите колела посредством доработена от Polestar AWD система Haldex. Моделът V60 ускорява от място от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди и има електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Шведската бегачка е оборудвана с джанти Polestar с размер 20 инча, зад които се крие спирачна система Brembo. Гумите са Michelin Pilot Super Sport с размер 245/35. Разполага и с отличителен бодикит, който освен по-агресивен вид, доставя и по-добра аеродинамика. Салонът също демонстрира спортно оборудване, в което са включени специални седалки, волaн, скоростен лост и педали.

Цените на спортното комби ще бъдат обявени при пазарната му премиера, която ще се състои догодина.

Подкрепи Economic.bg