Вотът на недоверие не мина

С гласовете на БСП и ДПС правителството на Пламен Орешарски остава на власт

88 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Депутатите в Парламента очаквано подкрепиха кабинета "Орешарски", гласувайки против вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски за провал в инвестиционното проектиране, внесен от парламентарната група на ГЕРБ. Днес беше вторият опит да се гласува вота, след като миналата седмица това не можа да се случи заради липса на кворум.

Общият брой на гласувалите днес депутати беше 217. "За" падането на правителството гласуваха 86 народни представители - всички присъстващи в залата депутати от ГЕРБ. "Против " бяха 111 представители на БСП и ДПС. Депутатите на "Атака" се въздържаха, знаейки, че тяхната подкрепа за правителството днес не е необходима.

Обсъждане по вота нямаше днес. От трибуната се изказа лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който изтъкна водещата роля на неговата партия в Парламента. Той също така обяви, че националистическата формация е единствената отговорна в това Народно събрание.

След вота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също изтъкна водещата роля на "Атака", но като партия, без която този парламент и това правителство не би съществувало.

Подкрепи Economic.bg