Взрив на автобус с туристи в Бургас (обновена)

По непотвърдена информация има три жертви

9266 ~ 2 мин. четене

Автобус е бил взривен на летището в Бургас (ВИДЕО). В автобуса е имало около 40 израелски туристи. Линейки постоянно извозват пострадалите. По непотвърдена информация в бургаската болница са приети 20 пострадали, 4 от които в тежко състояние.

Според първоначалните данни има жертви! По непотвърдена информация са загинали четирима души, десетки са ранени. Агенция Франс прес съобщава, че според нейни източници жертвите са три. Някои от ранените са транспортирани с частни коли към близките болници. Има пострадали, като техният брой се преценява в момента. 

Според Нова телевизия се коментира, че загиналите са между 30 и 40 души. По думите на очевидци, таксиметрови водачи, е взривена предната част на автобуса. Единствената версия, която се коментира е, че автобусът е взривен с бомба. Няма пристигащи и кацащи самолети.

Три пожарни са се включили в гасенето. Линейки изнасят телата на обгорени хора. Паниката е голяма, тъй като паркингът е пълен с леки автомобили, таксита и летовници.

"На летище Бургас е взривен автобус с израелски граждани", каза кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от Фокус. Градът е пълен с линейки и полиция. Пожарите са загасени.

Константин Гребенаров, областен управител на Бургас коментира пред TV7, че цялата информация, която има е предварителна. "Аз не съм в Бургас. Уточнява се ситуацията. По предварителни данни има жертви", каза Гребенаров.

Според сайта на летището в Бургас полет на Еър Виа от Тел Авив е кацнал в 16 часа и 50 минути. Еър Виа оперира чартърни полети със страните от Близкия Изток и Персийския залив.

На 5 януари израелският вестник "Аарец" съобщи, че ливанската ислямистка групировка "Хизбула" подготвя атентат срещу израелски туристи, дошли на почивка в България. Разузнавателната информация била предадена на израелските служби за сигурност и на българските им колеги.

За евентуална дата на нападението се сочеше 12 февруари, когато е годишнината от убийството на високопоставения член на "Хизбула" Имад Мугния. Плановете за атентата може да са били съгласувани и с Иран, твърдеше в. "Аарец".

 

Очаквайте подробности!

Подкрепи Economic.bg