Янев: До 9 април всички осветляват доходите си

Много силно притеснени от тази публичност са определени групи хора, обяви лидерът на РЗС

Автор: Димитър Вучев

Всички посочени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор трябва да обявят доходите и имуществото си до 9 април. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев в ефира на ТV7. „Нямаме ни най-малко съмнение, че може да бъде открит противоконституционен текст в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор”, oтбеляза още Янев.

„Не може от една страна да седиш пред кламерите и да преговаряш с правителството, а от друга страна да получават пари от обществени поръчки. На 9 април трябва всички да попълнят встъпителни декларации и няма нито един противоконституционен текст в закона. Юристите на РЗС имат солидна практика”, обясни лидерът на РЗС. 

„Много силно притеснени от тази публичност са определени групи хора. Смятам, че е редно да изчакаме до 9 април и тогава да излезем с коментар пред обществото, за да се разбере, кое е било в основата на този натиск върху медиите и президента”, каза още Янев.

Коментари: 0