"Юрий Гагарин" с по-малко приходи през юни

Оборотът за полугодието обаче се повишава

Приходите на пловдивското предприятие "Юрий Гагарин" АД са се понижили със 7,9% на годишна база през юни 2012 г. Това съобщиха от дружеството чрез БФБ. Общите постъпления се свиват с 343 хил. лв. до 4 млн. лв. "Юрий Гагарин" е производител на опаковки и етикети от картон и хартия за цигарената, хранителната и козметичната промишленост.

Намалелите продажби на опаковки от картон и хартия оказват сериозен натиск за общия спад. Приходите от тези продукти са се свили с 30,8% на годишна база и през миналия месец намаляват до 2,25 млн. лв. Повишението на продажбите на филтри за цигари и гилзи от 61,1% до 1,74 млн. лв. не успява да компенсира по-малкото приходи от продадени опаковки.

За януари-юни 2012 г. оборотът на "Юрий Гагарин" се повишава със 17,1% и достига 25,1 млн. лв. Приходите от опаковки намаляват със 7,5% до 15,9 млн. лв., но продажбите на филтри и гилзи успяват да компенсират. Приходите от тази дейност са нараснали със 118,2% до 9,2 млн. лв.

Днес книжата на компанията добавиха 4,94% към стойността си до 25,50 лв. за акция. В една сделка бяха прехвърлени 20 лота на компанията. Книжата на фабриката пострадаха сериозно през последния месец, след като депутатите приеха изменения в Закона за тютюна, с които бяха забранени производството и продажбата на заготовки за цигари с филтър.

Коментари: 0