За свалянето на Кирил Йорданов са изхарчени 400 хил. лв.

Това твърди подалият оставка кмет на Варна, като подозира Борислав Гуцанов и Веселин Марешки

208 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Подалият оставка, под натиска на улицата, кмет на Варна Кирил Йорданов хвърли информационната бомба като заяви, че са изхарчени 400 хил. лв. за отстраняването му от поста.

"Ако говорим лично за мен... абсолютно откровено ви казвам, че тези опити (за свалянето на кмета - бел. ред.) започнаха още през юли миналата година. Поредният беше края на октомври, когато се опитаха да вкарат и туристическия бранш", каза във "Всяка неделя" по Нова телевизия Кирил Йорданов. Според него в момента се е използвало излизането на хората, за да се довърши инициативата по отстраняването му от власт.

Той назова и две имена, които стоят в дъното на заговора. "Цялата партийна организация на БСП във Варна, Борислав Гуцанов задължително трябва да спомена, а в последствие към него се присъедини и г-н Марешки (фармацевтичният магнат Веселин Марешки - бел. ред). Харчени са сериозни средства. Анализатори ми казват, че са около 400 хил. лв. Не мога да твърдя, че тези пари са само на Веселин Марешки", разказа Кирил Йорданов.

"На протеста във Варна имаше всичко - и пари, и ъндърграунд, и алкохол, имаше и гости от други общини, с автобуси, които очевидно не са гласували за мен", категоричен е подалият оставка градоначалник.

Той обаче защити политиката си с макроикономически показатели. "Безработицата във Варна е само 4% - най-ниската след София. По естествен прираст Варна е на първо място в България. Градът има уникална социална политика - 211 млн. лв. бюджет и 250 млн. европейски средства се усвояват в момента (валутата не беше уточнена - бел. ред.). В момента се строят много нови неща. Нямам имоти не само извън страната, нямам имоти извън Варна", завърши Кирил Йорданов.Подкрепи Economic.bg