Закриват някои функции на Yahoo! Messenger

Причина за това е прекратяването на проекта Windows Live Messеnger

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

До януари 2013 г. част от функциите на Yahoo! Messеnger ще бъдат преустановени. Това беше обявено официално от компанията, цитирано от All Things D. Изтъкнатата причина за спирането е прекратяването на проекта Windows Live Messеnger.

Според информацията на All Things D услугите Phone In и Phone Out ще бъдат спрени на 30 януари. Още в петък компанията е спряла да приема пари за тези услуги. Също така, чрез сайта на Jajah, потребителите ще получат допълнителна информация как могат да си получат неизрасходваните баланси, ако има такива след спирането на услугите.

По същото време ще бъдат затворени Yahoo! Messenger Public Chat Rooms. Pingbox функцията пък ще бъде офлайн. Гласовите повиквания ще продължат да се предлагат.

Спирането се случва, след като Microsoft реши да насочи усилия към новата си придобивка Skype. Още от 14 декември Yahoo! Messenger няма да работи с Windows Live Messanger. Потребителите на Yahoo! Messеnger ще виждат онлайн контактите си на Windows Live Messеnger, но няма да могат да използват чат функцията си с тях.

Коментари: 0