Започва търг за надграждане на търговския регистър

Обществената поръчка е на стойност 665 хил. лв.

304 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Агенцията по вписванията обяви обществена поръчка за надграждане и усъвършенстване на информационната система на търговския регистър и адаптиране към изискванията на българското законодателство. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет” и на стойност около 665 хил. лв., става ясно от обявлението на Агенция по вписванията. Срокът за изпълнение на проекта е 28 март 2014 г. 

Проектът предвижда функционално разширяване на раздел „Несъстоятелност”, както и на обмена на данни с абонати на информационната система търговския регистър. Също така ще бъдат добавени англоезичен интерфейс на регистъра и възможност за идентификация в публичната част за запознати производства по преобразуване.

Съгласно разпоредбите на ЗТР, в усъвършенстването на регистъра се планира и създаване на функционалност за обработка, движение и контрол на документи при констатиране на административни нарушения и налагане на административни наказания, както и свързаност за автоматизирана обмяна на данни между информационната система на търговския регистър и Имотния регистър.

Надграждането предвижда и разширяване и подобряване на справочната дейност, адаптирана към изискванията на нормативната уредба и оптимизиране качествените параметри на информационната система.

Подкрепи Economic.bg