Затварят напълно Лъвов мост за 45 дни

На 1 юни тръгва и ремонтът на "Цариградско шосе" при разклона за летището

За 45 дни ще бъде затворено, и то напълно, движението по Лъвов мост и по бул. "Мария Луиза" в столицата от 4 юни. Причината е продължаващият ремонт по изграждането на кръстовище и последния етап на тунела. Това съобщи днес зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов.

Част от трамваите ще се движат по ул. "Козлодуй" до обръщалото в "Орландовци", каза Христов. Той разясни, че колите ще се движат по бул. "Сливница" и по ул. "Козлодуй". Друга част от маршрутите на градския транспорт ще бъдат пренасочени към бул. "Христо Ботев".

Подробности за промените в движението има в сайта на Столичната община, на Центъра за градска мобилност, както и на спирките на градския транспорт.

От 1 юни започва ремонтът на моста на бул. "Цариградско шосе" при разклона за летището над бул. "Александър Малинов". До 29 юни включително ще бъде затворено движението по северното платно на бул. "Цариградско шосе".

Автомобилите ще се движат двупосочно в южното платно на булеварда в участъка на моста. Ако метеорологичните условия ни забавят, ще удължим този период в рамките на необходимото, за да се гарантира максимално качествено изпълнение на строителните работи, каза Христов. Той посочи, че на този етап не се обмисля промяна на крайния срок, а именно в средата на септември да приключат ремонтните работи по двата моста и по централните платна на "Цариградско шосе", разположени между тях.

Завършването на ремонта на моста на Четвърти километър закъснява с две седмици заради обилните дъждовете, каза Христов.

Коментари: 0