Затвориха заведение в "Слънчев бряг"

Инспекторите са намерили храна с изтекъл срок на годност

100 ~ 1 мин. четене

Инспектори на Агенцията по безопасност на храните затвориха бистро в „Слънчев бряг”, съобщиха от областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Причината е, че проверяващите са установили значителни несъответствия на действащата нормативна уредба, в следствие на което е преустановена дейността на обекта.

Констатирана е лоша текуща хигиена,  технологичното оборудване е било силно замърсено, а личните вещи на персонала не са се съхранявали на обособените за това места.

Проверката е показала още, че тестото за пица се замесва от машина монтирана под работен плот в подготвителния кът за зеленчуци, което е предпоставка за  кръстосано замърсяване на храните. Констатирана е и липса на актуални записи в дневниците за самоконтрол на хигиената, както и във входящия дневник на суровините, които постъпват в обекта.

В заведението инспекторите са намерили и над половин килограм варено-пушено пилешко филе с изтекъл срок на годност, 500 грама ориз с трайно замърсена опаковка, без данни за партида и срок на трайност, 200 грама нарязан колбас, както и 400 грама сварено нарязано пилешко филе без необходимата маркировка.

За допуснатите нарушения е преустановена дейността на обекта. Съставени са Актове за установяване на административно нарушение, а хранителните продукти са възбранени и насочени за унищожаване.

Подкрепи Economic.bg