АБВ внася сигнал в прокуратурата срещу Нено Димов

Причината е допускането на водната криза в Перник

АБВ внася сигнал в прокуратурата срещу Нено Димов

Политическа партия АБВ ще внесе сигнал в прокуратурата заради действията на министъра на околната среда и водите Нено Димов по повод Перник, които според тях са „престъпни“. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в централата на партията в Перник.

Според АБВ, министърът е бил наясно със ситуацията на базата на информацията, с която е разполагал, и е допуснал да не се прецизират решенията, които се дават.

Лидерът на АБВ представи доклади от септември, октомври и ноември на миналата година, от които става ясно, че от МОСВ не са имали никакви притеснения за състоянието на язовир "Студена". „Документите показват голямото престъпление, извършено от Нено Димов към гражданите на Перник. Това са информациите, които министърът ежегодно трябва да представя на институциите в България, в това число на правителството. В края на септември докладът на министър Нено Димов посочва две неща, които перничани и министър-председателяъ трябва да знаят. Той твърди, че с обезпеченост 95% в условие на суха година са язовирите Огняново, Кула и също – Студена. Значи в края на месец септември за него язовир Студена е обезпечен 95%“, допълни той.

„Ако това престъпление остане ненаказано, това означава, че институционално нас ни няма като държава“, добави Петков.

Според него министърът на околната среда и водите не е предприел, каквито и да е действия, за да предотврати кризата с водата на Перник и това говори за неговото некадърие. „Той трябва да бъде отстранен от длъжност. Той няма морал да си подаде оставката. Той е нравствено падение. Със собственото си некадърие, това, което си причинил на Перник, и да се катериш по костите на почтени хора, това е такава морална нищета и низост, че не заслужава коментар“, допълни той.

Коментари: 0