Access MBA се завръща в София за 18-ти пореден път

Най-добрите бизнес университети на едно място

Access MBA се завръща в София за 18-ти пореден път
Целта на Access MBA е да скъси дистанцията между лидерите в бизнеса и елитните МВА програми от целия свят чрез индивидуални срещи между бъдещи МВА кандидати и Директори по прием на студенти“, каза вчера Кристоф Кута, управител на Advent Group.

Срещите лице в лице дават възможност на кандидати с опит в бизнеса да открият топ МВА програма, която да отговаря на техните опит и очаквания. Всеки кандидат за МВА преминава подбор и процес на преценка от експерти в бизнес образованието, така че да се открие най-подходящият вариант за него. След това кандидатите, на които се осигурява достъп, получават специално направена за тях програма на събитието, която включва поредица от 25-минутни срещи с директори по прием на студенти.

В събитието участват международни бизнес университети от Европа и Северна Америка, както и престижни местни институции. Кандидатите ще могат да се срещнат с представители на такива университети като IE Business School, INSEAD (Full-Time), American University in Bulgaria(AUBG), Bentley University, Vienna University of Economics and Business, University of Sheffield, EADA Business School Barcelona, European School of Management and Technology и много други. 

Събитието се очаква да посетят 120 квалифицирани кандидати от София и други градове на страната. То е част от есенната обиколка на Access MBA, която включва 125 международни бизнес университета и се провежда в 34 града по целия свят.

В допълнение към индивидуалните срещи с представители на университетите, кандидатите могат да разчитат на помощ по отношение на подготовката си за прием, да получат информация за входящия изпит GMAT и за наличните стипендии, да научат повече за процеса на прием в МВА програмите и да участват в панелни дискусии с представители на университетите и техни бивши студенти.

Силно търсената степен Магистър по бизнес администрация (МВА) подготвя професионалисти в бизнеса за топ мениджърски позиции. В своя доклад за 2015 г., базиран на проучване сред корпоративни рикрутъри, Corporate Recruiters Survey, американската организация Graduate Management Admission Council (GMAC) твърди, че до 85% от компаниите в световен мащаб планират да наемат притежатели на МВА дипломи.

Този процент маркира възходяща тенденция, която достигна растеж от 22% за период от пет години и показват, че перспективите за работа пред притежателите на МБА са най-високи до момента. В допълнение, три от всеки четири компании заявяват, че планират да наемат хора директно на място в самите бизнес университети и така допълнително подчертават основното предимство на МВА образованието, а именно - напредъкът в кариерата. 

Заплатите също бележат висок ръст през 2015 г., достигайки ключовото ниво от 100 000 американски долара в САЩ.

Събитието ще се проведе на 11 май в София, хотел Балкан (Шератон). Можете да се регистрирате безплатно на www.accessmba.com.

Есенната обиколка на Access MBA включва 125 международни бизнес университета и се провежда в 34 града в цял свят.
Коментари: 0