Acronis получи 147 млн. долара инвестиции от Goldman Sachs

Средствата са предназначени за разширяване на екипите в България, Сингапур и Аризона и изграждане на допълнителни центрове за данни

Acronis получи 147 млн. долара инвестиции от Goldman Sachs
Световният лидер в киберзащитата Acronis получи инвестиция в размер на 147 млн. долара от Goldman Sachs. Средствата ще бъдат предназначения за разрастване на компанията чрез нови придобивания, за разширяване на инженерните екипи в България, Сингапур и Аризона и изграждане на допълнителни центрове за данни.

"Радваме се да инвестираме в Acronis на този етап на изключително бърз растеж,” каза Холгер Стауд, вицепрезидент на GS. „Традиционният пазар за създаване на резервни копия и защита на данните се променя, благодарение на иновативното решение Аcronis Cyber Protection", добави още той. 

Инвестицията ще помогне на Acronis да ускори формирането на визията за киберзащита, която комбинира традиционната защита на данните и киберсигурността в едно интегрирано решение, адресиращо всичките пет вектора на киберзащита - безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност на данните (SAPAS). 

"Развълнувани сме за инвестицията от Goldman Sachs,” обясни Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. “През 2018 г. Acronis постигна 20% ръст на бизнеса, а през 2019 г. е на път да постигне над 30% ръст, като бизнесът, свързан с Аcronis Cyber Cloud нараства с над 100%. Инвестицията от Goldman Sachs ще ни помогне в ускоряването на развитието на Acronis Cyber Platform чрез придобиването на компании и допълнителни ресурси".

Goldman Sachs оценява Acronis на над 1 милиард долара. Компанията е основана през 2003 г. в Сингапур и през 2008 г. в Швейцария и има над 1400 служители в 18 държави. Продуктите на Acronis се предлагат в над 150 страни.
Коментари: 0