Air France инвестира €140 млн. в модернизиране на пътническите кабини

До края на 2020 г. ще бъдат обновени кабините на 15 самолета Airbus A330

Air France инвестира €140 млн. в модернизиране на пътническите кабини
Автор: Божидара Иванова

Френският авиопревозвач Air France обяви, че стартира инвестиция в размер на 140 млн. евро в модернизиране на пътническите кабини на самолетите Airbus A330, които извършват полети на дълги разстояния. 

Компанията планира да обнови с напълно нов дизайн класите Business, Premium Economy и Economy в 15 летателни апарата до 2020 г. Процесът по модернизиране вече започна, а първият полет с изцяло обновен интериор бе осъществен на 3 февруари 2019 г. от Париж до столицата на Гана - Акра. 

Сред екстрите, с които пътниците ще разполагат с новите кабини, са седалки, които се превръщат в хоризонтално легло. Също така клиентите могат да избират когато пътуват с някого дали да бъдат в по-голяма близост или напълно уединени. Бизнес клиентите имат на разположение 18,5-инчов сензорен екран и слушалки. Барът на самообслужване също ще бъде модернизиран.

В Premium Economy седалката се накланя на 130 градуса и е достатъчно широка. Пътниците имат и ортопедична опора, адаптирана за различни форми на тялото, както и по-широка подложка за краката, по-меки възглавници на седалките и по-широки подлакътници. Мястото за багаж е по-голямо, а пътниците ще се наслаждават на 13,3 инчов HD екран. Всеки клиент може да се възползва от Wi-Fi на борда, електрически контакт и два отделни USB порта.

Седалката в Economy класата е с подсилена ергономична пяна и 118 градуса накланяща се облегалка. Тя е оборудвана с личен контакт и USB порт. Пространството за краката е по-голямо, както и сгъваемата масичка. Всеки пътник разполага с 11,6-инчов екран.

На борда на всички обновени машини Airbus A330 Air France предлага новата си интернет връзка Air France CONNECTWi-Fi. Пътниците могат да избират между 3 Wi-Fi входа или паса, достъпни през личните им устройства (смартфон, таблет, лаптоп) - безплатен пакет "Message", пакет "Surf" (8 евро/час или 18 евро за целия полет) и пакет "Stream" (30 евро). 

До края на зимния сезон клиентите на Air France ще могат да се насладят на модерните кабини на полетите до Акра (Гана), Уагадуго (Буркина Фасо) и Хюстън (САЩ). От летния сезон на 2019 г. новият Airbus A330 поетапно ще започне да обслужва също така Котону (Бенин), Лагос (Нигерия), Ниамей (Нигер), Бангалор и Делхи (Индия), както и Сиатъл, Чикаго и Далас (САЩ).

Коментари: 0