Airbnb удължава срока на безплатните анулации

Платформата подготвя и пакет от $250 млн. в помощ на домакините заради кризата

Airbnb удължава срока на безплатните анулации

Снимка: Unsplah

Платформата за краткосрочно отдаване под наем Airbnb обяви, че удължава срока за безплатно анулиране на резервациите - до 31 май. Освен това компанията подготвя и спасителен пакет в размер на 250 млн. долара за компенсация на собствениците на имоти с отменените резервации, съобщава CNBC.

За да може да анулирате резервацията си безплатно обаче, тя трябва да е направена преди 14 март, уточняват от компанията. Припомняме, че първоначално Airbnb обяви, че за всички отменение резервации в периода от 14 март до 14 април няма да има компенсация нито от страна на собствениците на имоти, нито от страна на туриста заради опасността от зараза с COVID-19.

Това решение на компанията лиши собствениците от доходи и това породи известно напрежение между двете страни. Дори е имало такива наемодатели, които са обявили, че ще започнат да отдават имотите си чрез други платформи, пише още CNBC. Вследствие на това изпълнителният директор на компанията Брайън Чески обяви, че Airbnb ще им плати 250 млн. долара, за да покрият разходите си заради кризата около коронавируса. Всъщност платформата ще плати 25% на всеки наемодател от сумата, която обикновено се получава при една анулация, като плащанията ще започнат през април.  

Междувременно стана ясно, че Airbnb ще започне замразяване на наемането на служители и ще спре маркетинговите си разходи, тъй като компанията се приспособява към въздействието на пандемията на коронавирус върху бизнеса си.

Основателите на компанията също така временно няма да получават заплата, а нейните ръководители ще вземат с 50% по-ниски заплати през следващите шест месеца. Освен това на служителите е било заявено, че е малко вероятно да получат бонуса си за 2020 г. Замразяването на наемането ще засегне всички длъжности с изключение на много малък брой критични позиции.

Коментари: 0