Airbnb въвежда глобална забрана за партита на Нова година

За предстоящия празник компанията е определила минимален престой в наетите домове от 2 нощи

Airbnb въвежда глобална забрана за партита на Нова година

Снимка: Pixabay

В опит да предотврати всякакви потенциални неоторизирани празненства Airbnb е определила минимален престой в наетите домове за предстоящата Нова година от 2 нощи. Ако обаче преди това вече сте направили резервация за 1 вечер, тя няма да бъде отменена.

На потребители на Airbnb в САЩ, Великобритания, Канада, Мексико, Австралия, Франция и Испания ще бъде забранено да правят резервации за една нощ на цели домове в навечерието на Нова година. Засегнатите потребители ще бъдат само тези „без история на положителни отзиви за Airbnb“, обяви компанията миналата седмица.

Гостите могат също да бъдат блокирани от резервации в последния момент или резервации в рамките на избран радиус. 

Всички гости с резервации за 31 декември сега трябва да се съгласят, че няма да организират партита в Airbnb имот. В противен случай биха могли да бъдат обект на съдебен иск.

Домакините ще получат насоки как да намалят вероятността от нерегламентирани партита, а самата Airbnb ще отвори „виртуален команден център“ в навечерието на Нова година с обучени агенти за сигурност на повикване през цялата нощ.

Тази година Airbnb се бори с разпространението на COVID-19 в своите обекти. През август компанията наложи „глобална забрана за партита“ за всички обяви, като забрани на потребители под 25 години наеми за една нощ близо до домовете им и ограничи максималната заетост на 16 души.

Коментари: 0