Айфеловата кула отново посреща посетители

Маските ще са задължителни за всички над 11-годишна възраст

Айфеловата кула отново посреща посетители

Снимка: Toureiffel.paris

440 ~ 1 мин. четене

Туристи и парижани от четвъртък отново ще могат да се възхищават на гледката към френската столица от Айфеловата кула. Популярната забележителност отново се отваря след тримесечно закриване заради коронавируса, но с ограничения.

Посетителите на най-известната забележителност в града няма да могат да използват асансьорите до 1 юли, за да се осигури безопасно разстояние между хората и да се ограничи рискът от заразяване. Горната част на кулата ще остане затворена за посетители. „За да се гарантира, че посетителите не се срещат по стълбите, изкачването ще бъде от източната колона, а слизането от запад“, заяви операторът на кулата.

Металната забележителност ще излезе от най-дългото си затваряне след Втората световна война навреме за летния сезон, но с ограничен брой посетители в началото и задължителни маски за лице за всички над 11-годишна възраст, се казва на сайта на Айфеловата кула. Съоръжението ще бъде дезинфекцирано според изискванията.

Заради коронавируса хиляди културни паметници и събития бяха отменени във Франция. Музеят „Лувъра“, музеят на Орсе и градините на Версай бяха затворени и се очаква да отворят през юли.

Подкрепи Economic.bg