Акциите на Apple поевтиняха с нови 2%

Рейтингът на компанията се понижи заради очакванията от по-ниски продажби на новия iPhone

Акциите на Apple поевтиняха с нови 2%

Снимка: Pixabay

В първият ден от седмицата щатските индекси не можаха да намерят единна посока на движение. Dow Jones и S&P500 успяха да напреднат съответно с 190 и 15 пункта, след като стана ясно, че Berkshire Hathaway е изкупил свои акции на стойност 1млрд. долара през август. В резултат акцията на конгломерата скочи с 4.7% и се превърна в основна движеща сила за днешната сесия. Междувременно книжата на Apple продължиха да тежат на NASDAQ и индексът реализира понижение от 0.4% до 7328 пункта. Акцията на технологичния гигант поевтиня с нови 2%, след като Rosenblatt Securities понижи рейтинга на компанията, заради очакванията от по-ниски продажби на новия iPhone. 

На европейските пазари несигурността у инвеститорите също беше на преден план, като основните сектори показаха разнопосочни резултати. Паневропейският индекс Stoxx600 завърши с понижение от 0.09%, като технологичният сектор отстъпи с 1.5%, докато енергийният отчете почти сходен ръст. Британският FSTE100 напредна с четвърт процент, немският DAX загуби 0.21%, а френският САС завърши деня почти на нивото си на отваряне. На пазарите за суровини фокусът падна върху началото на новите американски санкции срещу Иран, в чийто обхват влиза освен ислямската република, така и държавите, които търгуват с нея. В резултат черното злато поевтиня, като в края на деня барел лек суров петрол се разменяше за $62.66.


Commerzbank AG - Дневна

Силното представяне на европейските борси през изминалата седмица спомогна акцията на немската банка за пореден път да отскочи от подкрепата, формирана при цена от 8 евро. Движението в рейндж от средата на годината позволява акцията да се търгува спекулативно и краткосрочно. Всяко понижение под съпротивата на 50-дневната ЕМА може да се използва като нов добър момент за вход в дълга позиция.

GBP/USD - Дневна

Британският паунд продължава движението си в низходящ тренд спрямо щатския долар, но след пробива на съпротивляващата тренд линия от началото на септември, сега тя приема ролята на подкрепа и валутната дойка се движи над нея. Последният ѝ тест доведе до силен импулс, който изстреля цената до нивото на 50-дневната подвижна средна. За дългосрочно настроените инвеститори е желателно да се изчака евентуален нов локален максимум над 1.3250, който ще бъде приет като знак за обръщане на тренда и възможност за покупка.

XAG/USD - Дневна  

Среброто за пореден път изпитва колебания при формиралата се силна съпротива около ниво 14.75. Въпреки това, мечи настроените инвеститори е желателно да бъдат предпазливи, поради силния бичи бар от края на миналата седмица, който индикира сериозен интерес сред купувачите. Към момента цената се намира на нивото на 50-дневната ЕМА, като реакцията от неин тест може да бъде използвана като сигнал за вход в позиция.

DAX30 – Дневна  

Изминалата седмица беше най-успешната за DAX от края на 2016, което спомогна немският бенчмарк да коригира фалшивия пробив на низходящия трендови канал. Индексът компенсира и формирания негативен гап, което затвърждава бичите ни нагласи. През идните седмици очакваме ново достигане до границата от 12 000 пункта, което да бъде последвано от опит за пробив и обръщане на низходящия тренд.


Източник: ЕЛАНА Трейдинг

Коментари: 0