Александър Димитров и Петя Димитрова са "Мистър и Мисис Икономика" 2018

Цялата церемония може да видите тази вечер от 23,15 ч. по БНТ 1

Александър Димитров и Петя Димитрова са

Снимка: Economic/Красимир Свраков

Главният изпълнителен директор на "А1 България" Александър Димитров и главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова спечелиха големите награди в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2018 г., организиран от КРИБ и списание "Икономика". Отличията им бяха връчени от вицепремиера Томислав Дончев и от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"За мен тази награда е огромна чест, не само защото е награда от най-престижното списание, но е и връх за нашата компания. За нас 2018 г. беше много добра. Смятам че, всички над 5 млн. клиенти, които обслужваме, са го усетили", каза Димитров.

"Изключително ми е приятно и съм горда, че след като няколко години се опитваме да растем и да сме сред лидерите, сега получаваме тази престижна награда. Направихме вече едно поглъщане, на път сме към ново. Искам да поздравя специално организаторите – и списание "Икономика" и КРИБ, че развиват организацията, че правят това  прекрасно събитие. Трябва да има примери, българският бизнес трябва да се поощрява. Благодаря на моите колеги и целият ми екип. Следващата година ще е ключова за нас", каза Димитрова.

Тържествената церемонията по награждаването на победителите в най-престижния бизнес конкурс се проведе тази вечер в Зала 6 на НДК.

Тази година призовете бяха раздадени в 10 категории.

Ето и носителите на останалите 8 награди:

Категория Индустрия - Тим Курт, главен изпълнителен директор и вицепрезидент на "Аурубис България";

Категория Финанси и Застраховане - Стоян Мавродиев, председател на УС и главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие;

Категория ИКТ, Аутсорсинг и бизнес процеси - Боряна Манолова, управител на "Сименс" ЕООД;

Категория Търговия и Услуги - Иван Панчов, управител на "Медина Мед";

Категория Транспорт и Логистика - Миролюб Столарски, председател на СД на "Карат-С";

Категория Корпоративна социална отговорност - Димитър Цоцорков, председател на НС на "Асарел Медет";

Категория Консултантски бизнес/услуги - Стоян Ставрев, управител на Българска консултантска организация.

Категория Земеделие и хранителна промишленост - Красимир Аврамов, изпълнителен директор на "Вила Ямбол".


Всеки победител получи почетна грамота и статуетката "Рибарят и златната рибка" на скулптура Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Списание Икономика връчи по традиция и специални награди. Тази година бяха отличени Борислав Малинов, консултант на Апарт хотел Лъки Банско за развитие на целогодишна туристическа дестинация и Цветелина Николова от "Катаржина Естейт" за популяризирането на българското вино. Наградите връчиха издателят на списание "Икономика" Боян Томов и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Водещи на церемонията бяха Филипа Иванова, лице от новините на БНТ 1, и певецът Орлин Павлов.

Със своите музикални изпълнения гостите на конкурса ще зарадват Орлин Павлов, както и двама млади таланти от музикална школа "Арт Войс Център" - Пловдив - Тодор Борисов и Мирослава Тодорова.

“Мистър и Мисис Икономика ” е най-значимият бизнес конкурс в България. Над 25 години призът се връчва на предприемачи, икономисти и финансисти, допринесли в най-голяма степен за развитието на българската икономика.

Церемонията по връчването на наградите "Мистър и Мисис Икономика" 2018 може да видите тази вечер от 23,15 ч. по БНТ 1.

Коментари: 0