Amazon атакува Spotify със своя безплатна услуга за музика

Новината доведе до срив на акциите на Spotify в понеделник

Amazon атакува Spotify със своя безплатна услуга за музика

Снимка: Pexels

1176 ~ 1 мин. четене
Скоро може да има нова музикална стрийминг услуга благодарение на гиганта в електронната търговия Amazon, която освен това ще е и безплатна. Това сочи информация в Billboard. 

Според нея Amazon вече разговаря с големи музикални лейбъли, за да предложи тяхно съдържание на своята бъдеща стрийминг платформа. За сметка на безплатния ѝ характер потребителите ще бъдат таргетирани с реклами. 

Услугата ще предлага ограничен каталог с музика, като ще бъде достъпна и чрез гласовия асистент на Amazon – Alexa, на устройствата Echo. Източници казват, че услугата може да стартира още в края на април. 

В момента Spotify е единствената платформа за стрийминг на музика, която предлага и безплатна версия на услугата си на пазара. 

Amazon вече предлага две опции за стриймване на музика – Prime Music чрез 119 долара годишно в Prime и Amazon Music Unlimited за 9.99 долара месечно. Гигантът не разкрива броя на потребителите им, но според доклади те са около 20 млн. 

Музикалният стрийминг пазар в момента процъфтява, където Spotify е лидер, следвана от Apple. Според докладите Universal Music Group, Warner и Sony – трите най-големи музикални лейбъла – съобщават, че са привлекли общо 9.93 млрд. долара приходи от услугите за стрийминг през 2018 г. 

Акциите на Spotify се сринаха с 4% след новината за бъдещата безплатна услуга на Amazon. 
Коментари: 0