Amazon купи приложение за криптирани съобщения

Компанията иска да подобри сигурността на вътрешната комуникация в рамките на компанията

Amazon купи приложение за криптирани съобщения

Снимка: Unsplash

664 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Подразделението на Amazon.com Inc за облачни изчисления е закупило платформата за криптирани съобщения Wickr. Целта е да се осигури сигурна вътрешна комуникация, тъй като служителите до голяма степен работят от вкъщи, съобщиха от компанията.

Wickr, стартъп, основан от защитници на неприкосновеността на личния живот, предлага да помогне за разработването на саморазрушаваща се технология за съобщения за фирми за финансови услуги и компании за игри, съобщава Reuters.

Стойността на сделката не e оповестена.

Компаниите, които преминават към хибриден начин на работа поради пандемията, все повече се фокусират върху защитата на комуникацията си с бизнес партньори в отдалечени местоположения.

Нуждата от този тип защитени комуникации се засилва“, каза Стивън Шмид, главен служител по сигурността на информацията в Amazon Web Services (AWS).

Amazon също се стреми да сключва облачни договори с правителствени агенции и води продължителна битка с Microsoft Corp, след като загуби сделка с Пентагона за няколко милиарда долара.

Шмит каза, че Wickr ще даде на предприятията и правителствените агенции способността да прилагат контрол на сигурността, като им помага да изпълняват изискванията си за съответствие.

Подкрепи Economic.bg