Amazon открива своята първа физическа книжарница

Компанията обединява предимствата на офлайн и онлайн пазаруването на книги

Amazon открива своята първа физическа книжарница

Един от най-големите онлайн магазини в света Amazon днес открива първата си физическа книжарница в Сиатъл, САЩ. Според съобщение за медиите от американската компания, цените на книгите в магазина и онлайн, ще бъдат еднакви. Книжарницата ще дава възможност за тестване и на устройствата на Amazon - Kindle, Echo, Fire TV и Fire Tablet, пише Ройтерс.

Книгите, които се продават в новия магазин, са подбрани въз основа на мнения и препоръки на читателите, както и на предварителните поръчки за продажби. Популярността в социалната мрежа за четящи Goodreads също ще бъде вземана предвид при подбора на заглавията.

Книжарницата, разположена в University Village в Сиатъл, ще е отворена всеки ден с изключение на Деня на благодарността и Коледа. Компанията не съобщава, дали планира отварянето на още обекти. "Ние ще приложим 20-годишен опит в продажбата на книги онлайн, за да изградим магазин, който обединява предимствата на офлайн и онлайн пазаруването на книги", коментират от компанията.

Американският онлайн търговец на дребно Amazon е най-голямата компания в света по отношение на оборота в продажбата на стоки и услуги чрез Интернет. Amazon има клонове в Бразилия, Канада, Великобритания, Германия, Япония и др, и доставя продукти до 61 държави.

Коментари: 0