AmCham дарява 41 000 лв. за развитието на млади хора в България

Сумата ще бъде дарена на Фондация BCause

AmCham дарява 41 000 лв. за развитието на млади хора в България

Американската търговска камара в България (AmCham) събра 41 000 лв. по време на традиционното благотворително събитие по повод Деня на благодарността. И тази година сумата ще бъде дарена на Фондация BCause в подкрепа на две от инициативите им – „Готови за успех“ и „Ние можем“.

Традиционно повече от 200 човека – представители на членовете на AmCham, дипломати и официални гости, присъстваха на благотворителната вечеря в Централния военен клуб в София. Събитието се провежда за 15-а поредна година.

AmCham е дългогодишен партньор на Фондация BCause по множество социални проекти и инициативи, за които през годините Камарата е дарила близо 500 хил. лв. „През 2017-та AmCham отбелязва десетата годишнина в подкрепа на програмата за стипендии „Готови за успех“. За това време с гордост заявяваме, че сме допринесли с  повече от 100 стипендии, на обща стойност над 200 хил.лв.“,  сподели Петър Иванов, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България, по време на откриването.

Стипендиантската програма „Готови за успех“ е създадена през 2006 г. Тя подкрепя образованието на деца и младежи без родители, като им осигурява финансова стабилност, за да могат те да се фокусират върху продължаване на обучението си и така да имат шанс за по-добър живот. Фондът „Ние можем“ е създаден в подкрепа на млади хора в неравностойно положение. Целта му е да ги подкрепи в тяхната професионална реализация чрез дейности и инициативи, насочени към усвояване на умения за самостоятелен начин на живот.

Почетен гост на благотворителната вечеря беше посланикът на САЩ в България Ерик Рубин, който поздрави присъстващите по случай Деня на благодарността и  отбеляза приноса на AmCham към благотворителността в България.

По време на благотворителната вечеря гостите наддаваха за различни предмети. Най-атрактивнa в наддаването се оказа тениска на Григор Димитров с автографа му. В търга бяха разиграни още тениска с автограф на премиера г-н Бойко Борисов,  картини на Пламен Петров и Вяра Панчева, графика на Илия Петков, литография на Румен Статков, тениска с автографа на Красимир Балъков и звездния отбор на Щутгарт от 1997-а, както и множество ваучери и други предмети.

Отделно от средствата, които се събираха по време на вечерта, Амджен България обявиха, че ще направят дарение на стойност 10 хил. лв. в подкрепа на „Готови за успех“, а компаниите Телелинк, Фама Кънсалтинг и Фондация „Америка за България“ дариха по 2 хил. лв за програмата.

Гостите можеха да допринесат към сумата, която се събираше, и като позират и закупят графика от Божена Серафимова, също стипендиант на „Готови за успех“, и Емилио Бората, и двамата студенти в Националната художествена академия.

Коментари: 0