\"Америка за България\" набира български фермери за обучение в САЩ

Срокът за кандидатстване е до 31 януари 2017 г.

\

Фондация ,,Америка за България“ започна да набира кандидати за програма „Лидери в земеделието“. През 2017 г. организацията ще изпрати на обменен принцип 16 български фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори. Те ще се обучават в две основни направления: 1) млечно говедовъдство – производство и преработка; и 2) месно говедовъдство – производство, преработка и маркетинг. Срокът за кандидатстване е до 31 януари 2017 г.

„Лидери в земеделието” предоставя възможност за интензивни, краткосрочни групови обучения в САЩ, в рамките на около две седмици, с тясна професионална насоченост. Инициативата е в подкрепа на хората с потенциал да работят за развитието на модерно и конкурентоспособно земеделие в България.

Философията на програмата е всяко обучение да бъде изцяло съобразено с нуждите на българското земеделие и нивото на групата, така че да отговоря в максимална степен на високите очаквания на всеки участник. Затова и селекцията се прави след открит конкурс и провеждане на подробно интервю с всеки един кандидат от български и международни експерти с доказан опит в сферата на земеделието. По-подробна информация за програмата и насоки за кандидатстване има тук.

Програмa „Лидери в земеделието“ е създадена и се финансира от Фондация „Америка за България“, и се администрира от Института за международно земеделие Норман Борлауг към Университета Тексас А&M – институцията с най-голям бюджет за изследвания в областта на земеделието в САЩ през последните години и безспорно един от водещите специализирани американски аграрни университети с повече от 130 години история и опит в тази сфера. 

Коментари: 0