Американската ServiceSource International откри глобален център в България

Над 200 висококвалифицирани специалисти ще работят в новия офис на компанията

Американската ServiceSource International откри глобален център в България

Снимка: Стоян Йотов

Автор: Илия Лазаров

Американската компания ServiceSource International откри нов глобален център в София. Той ще създаде 200 нови работни места за висококвалифицирани специалисти в областта на технологиите, бизнес администрацията, финансите и др., предаде репортер на Economic.bg.

Офисът се намира на 22-ия етаж в Капитал форт – най-високата сграда в българската столица и предоставя уникална гледка. Новият глобален център е 11-и за компанията в света и първи в континентална Европа. В него вече работят 60 служители, които ще се увеличат до 200 до края на следващата година.  

На откриването присъстваха представители на висшия мениджмънт на компанията – главният изпълнителен директор Кристофър Картингтън, главният оперативен директор Брайън Дилейни, министърът на икономиката Божидар Лукарски, кметът на София Йорданка Фандъкова, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев, представители на Американското посолство в София, водещи лица от бизнеса.


ServiceSource International е глобален лидер в успешното управление на решения за генериране на приходи. Компанията предоставя различни услуги на ниво бизнес-бизнес продажби и работи с някои от най-големите световни компании. Има повече от 3000 служители в 8 различни държави.  

„Нашият най-нов център за генериране на приходи в София е стратегическа инвестиция в амбициозната ни програма за растеж. Високоообразованите млади хора, владеещи различни езици, които София предлага като център на аутсорсинг индустрията, ни дава възможност да отворим работни места за талантливи млади хора“, заяви Кристофър Карингтън, главен изпълнителен директор на компанията. Той благодари за сътрудничеството на местните и държавните власти.

„Добрата макроикономическа среда стимулира компанията да избере България, за да развива своя бизнес. Откриването на 200 нови работни места доказва, че страната ни разполага с необходимия ресурс от висококвалифицирани кадри.

Работейки в добър синхрон между централна и местна власт, може да се поздравяваме с подобни успехи, какъвто безспорно е откриването на подобен глобален център и интересен бизнес“, заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски.

„За мен е изключителна радост, че компанията избра да отвори свой офис в София. Столицата ни е млад град, където има много млади високообразовани хора. Сигурна съм, че те ще работят с висок ентусиазъм за компания, която инвестира в тяхното развитие. За София това е единственият начин да се развива – младите хора да намират интересна, добра, мотивираща, стимулираща работа. Правим всичко възможно да привличаме инвеститори, местната власт подкрепя отговорния бизнес, който създава работни места и повишава стандарта на живот“, посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Коментари: 0