Летището в Лос Анджелис пуска първи полети с биогориво

Целта е намаляване на вредните емисии

Летището в Лос Анджелис пуска първи полети с биогориво

Самолетите на KLM Royal Dutch Airlines вече ще летят с биогориво от Лос Анджелис. През следващите три години компанията ще купува биогориво за всички свои полети на това летище.

Биогоривото ще се произвежда от местната рафинерия за биогорива Altair Fuels и ще се доставя от SkyNRG. Лос Анджелис е второто летище в света, което включва биогоривото в редовния си процес на презареждане. Летището в Осло, Норвегия, беше първото, което направи това през март.

Корпоративната програма за биогориво на KLM гарантира на бизнеса, че то се използва за част от полетите им. Участниците заплащат допълнителна такса, която покрива разликата в цената между биогоривото и керосина. По този начин, те служат за пример и активно съдействат за промяната на въздушния транспорт в по-екологичен. 

Биогориво - как се доставя?

Биогоривото се изпомпва директно в резервоарите за гориво на летището и ще се доставя на всички самолети, които зареждат гориво в Лос Анджелис. По този начин, биогоривото допринася за намаляване на емисиите на въглероден двуокис от всички полети, излитащи от Лос Анджелис.

Намаляване на емисиите на въглероден двуокис

Всички полети на авиокомпанията, излитащи от това летище, допринасят за намаляване на емисиите на въглероден двуокис. Тези полети с биогориво допринасят за амбицията на KLM да се постигне намаляване с 20% на емисиите на въглероден двуокис за пътник до 2020 г. (в сравнение с 2011 г.).

Авиокомпания KLM е пионер в използването на устойчиви биогорива и е спечелила статут на "най-добър в класа", от гледна точка на разхода на гориво. През 2011 г., KLM изпълнява първия си търговски полет с използване на биогориво. След този полет до Париж, извършва многобройни полети с биогориво с различни видове самолети.

Коментари: 0