Американските акции се повишиха в очакване на нов пакет стимули

Индустриалната средна стойност Dow Jones се повиши с 329 пункта

Американските акции се повишиха в очакване на нов пакет стимули

Снимка: БТА

200 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Канцлерът Ангела Меркел обеща да избегне поредната пълна национална карантина, на фона на нарастващи коронавирусни инфекции. Подобно на европейските си съседи, Германия също беше засегната, макар и по-слабо, от втората вълна на пандемията. Въпреки това, повишенията в дневните случаи остават по-ниско от тези във Франция, Великобритания и Испания.

Искаме да действаме регионално, конкретно и целенасочено, вместо да затваряме отново цялата страна, което трябва да бъде предотвратено на всяка цена спомена Меркел. Акциите в САЩ се повишиха след волатилна сесия, след като надеждите за допълнителен пакет от стимули подкрепи сантимента на инвеститорите.

Индустриалната средна стойност Dow Jones се повиши с 329 пункта, или 1.2%, до 27 771. По-рано в сесията успя да се покачи с над 550 пункта. S&P 500 се покачи. Технологичният Nasdaq се покачи с 0.7%, или 82.26 пункта, до 11 167. По-добри от очакваните икономически данни също подкрепиха американските пазари. Месечният брой работни места в частния сектор показаха ръст от 149 000 над очакванията на анализаторите, показаха данните от института ADP. Цените на петрола изтриха част от загубите в сряда, като успяха да се покачат с около 2%.

Цените на черното злато също бяха подкрепени от Американската администрация по енергийна информираност, която в сряда сподели, че запасите на петрол в седмицата завършваща на 25 септември са се понижили с 2 млн. барела. Златото направи корекция на възходящото движение от началото на седмицата.

Акценти от днес

Индекс на активността в производствения сектор – Европа

Акцентът за деня ще падне върху индексът на активността в производствения сектор на Еврозоната, Германия и Великобритания. Индексът измерва нивото на активност на мениджърите на покупки в производствения сектор. Четене над 50 показва разширяване в сектора.

Disney – Дневна

Акциите на Disney образуваха възходящ тренд от средата на март. Цената отново се намира в зоната на подкрепа, като възходящото движение беше ограничено от 50 периодната експоненциална средна. Линиите на бавния Стохастик успяха да се пресекат, като ако цената успее да пробие 50 ЕМА, очакваме възходящото движение да се възобнови.

USD/CHF – 8 часова

Валутната двойка направи успешен пробив на нивото на съпротива от 0.9193. Цената направи корекция до същото ниво, което потвърждава обрата в посоката на движение, като линиите на бавния Стохастик се пресякоха. Пласирането на дълга позиция е с добро взаимоотношение риск/печалба.

UK Crude – 8 часова

Договорите за разлика върху фючърсните контракти на петрола сорт Брент образуваха флаг. Ако цената успее да пробие линията на съпротива, която съвпада с 50 периодната експоненциална средна, очакваме повишение до 44 USD за барел.

Germany Tech 30– Дневна

Договорите за разлика върху немският индекс DAX образуваха низходящ тренд от началото на юни, когато индексът достигна стойностите си от преди пандемията. Всеки опит за пробив на низходящата тренд линия беше последван от дни на големи понижения.

Подкрепи Economic.bg