Американските служби вече пазят Байдън като президент

Въздушното движение над дома на демократа е забранено, а къщата му се пази от все повече агенти на тайните служби

Американските служби вече пазят Байдън като президент

Снимка: БТА

8990 ~ 1 мин. четене

Въведено е ново ограничено „национално отбранително въздушно пространство“ над дома на номинирания за президент от демократите Джо Байдън в Уилмингтън, Делауеър, съобщава CNN.

Федералната авиационна администрация (FAA) публикува временното ограничение на полетите в сряда - денят след общите избори. Известието до пилотите, достъпно онлайн, показва, че забранената зона за полети е с радиус от една миля и ще е активна до следващата сряда сутринта.

FAA казва, че въздушното пространство е временно ограничено и над близкия център Чейс, където се поставя сцена за евентуална реч при победа на Байдън, ако в крайна сметка той спечели президентските избори.

Ограниченията за полети от този вид са стандартен протокол за сигурност за номинирания от голяма партия за президент. Действащият президент обикновено получава 30-километров пръстен с ограничено въздушно пространство за всяко пътуване далеч от столицата на страната.

Още агенти на тайните служби на САЩ също са изпратени до Уилмингтън, Делауеър, в очакване на потенциалната победа на Джо Байдън за президент, научи CNN.

Допълнителните агенти са били изпратени в четвъртък, са казали двама източника, а един източник от правоохранителните органи казва пред CNN: „Това беше очаквано.“

Подкрепи Economic.bg